Waarom de Primark geen online shop heeft

Alle grote kledingwinkels zijn inmiddels ook op het internet te vinden. Als je in de stad aan het winkelen bent en aan het twijfelen bent over een aankoop is dit geen enkel probleem, je kunt het altijd nog online bestellen zodra je thuis bent. Zelfs de kledingwinkels die eerst aangaven niet online te willen gaan verkopen zijn inmiddels vertegenwoordigd door een webshop waar er online gekocht kan worden. Alleen de Primark doet nog niet mee aan deze trend ook al gaan er wel veel geruchten over.

Hier vindt je enkele andere aantrekkelijke webshops met goedkope kleding:

Tot 70% korting bij Asos.com

Tot 50% korting bij WeFashion.nl

Tot 50% korting bij Sarenza.nl

Primark online winkel test

Uiteraard heeft de Primark zeker wel aan een online shop gedacht, dit blijkt ook wel uit de online winkel test die ze gedraaid hebben in samenwerking met Asos in 2013.  In 2013 hebben ze namelijk een klein deel van hun assortiment verkocht in samenwerking met een andere webwinkel.  In het assortiment van de webwinkel werd kleding van de Primark opgenomen om te kijken hoe het zou gaan lopen. Na enkele maanden is de verkoop stil gelegd en kon er net als vroeger alleen nog maar kleding in de winkel gekocht worden.

Waarom geen online shop?

De precieze redenen waarom de Primark online shop (nog) niet bestaat is voor ons niet helemaal duidelijk en bekend. Maar uiteraard zijn er wel genoeg redenen te bedenken waarom de Primark niet via het internet kleding verkopen wil.

De Primark shopping ervaring verdwijnt

Mocht de winkel wel online gaan verkopen dan zal de hele shopping ervaring verdwijnen. Mensen die hier wel eens zijn wezen winkelen weten precies waar we het over hebben. Een groot winkel pand vol met shopaholics, enorme rijen, tassen vol met kleding en een hoop gezelligheid. Als er ook online gekocht kan worden zal dit beeld van de winkel langzaam gaan verdwijnen.

Verzendkosten

De winkelketen staat uiteraard bekend om de zeer voordelige kleding. Als er online verkocht gaat worden moet er ook nog betaald worden voor de verzendkosten. Hierdoor zou de winkel extra kosten in de prijs moeten rekenen voor de verzending waardoor de kleding meteen al een stuk minder goedkoop is.

Een hoop extra werk

Uiteraard komt er bij het online verkopen een hoop extra werk kijken. Zo moeten producten geretourneerd kunnen worden, de pakketjes worden klaar gemaakt en moet er een goede klantenservice zijn. Dit zijn een hoop werkzaamheden wat ook veel geld kost voor het bedrijf.

Tot slot

Gezien het verkopen van kleding via een externe webwinkel gestopt is en de uitbreiding plannen van de vestigingen van de Primark verwachten wij dat er nu niet een webwinkel komt en in de toekomst ook niet. We vinden dat we hier zeker niet om moeten treuren, want zolang we niet online kunnen winkelen bij deze winkel kunnen we er een heerlijk shopping dagje van blijven maken.